Günlük

Ders adı : Eğitimde Materyal Tasarım ve Kullanımı
Günü ve Saati : Cuma Günleri / 14.00-18.00


1. Hafta

           İlk gün ders nasıl bir şey ve neler yapacağımızı merak ediyordum. Derse Işıl Hocayı beklerken karşımıza Beril Hoca ve Fatih Hoca çıktı. Her şey gayet iyi ve güzeldi ders hakkında bilgi verildi. Neleri ne zaman ve nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirildim.Anketler yapılarak bizlerin teknolojiye olan ilgi ve  bilgilerimiz ölçüldü.  Ayrıca sunum ve slaytlarla da ders işleme biçimi dahada renklendirildi .Böylece ilk gün tamamlanmış oldu.



2. Hafta

          Bugünkü dersimizde eğitim ve teknolojinin altyapı, entegrasyon ve inovasyonunu öğrendik. Eğitimi bugünkü teknolojiye uyarlamamızı ve gelecek olan nesillere eğitim ve teknolojiyi entegre ederek daha iyi birer eğitim vermeyi amaçlamış olduk .Beril Hocanın müthiş anlatışıyla, slaytlarıyla izlettirdiği her bir video ile bugünkü ders beyinlerimize kazınmış oldu . Videolar Birer harikaydı beril hocanın ellerine sağlık :) Ayrıca okuduğumuz yazılarda  eğitim ve teknolojinin birbirinden ayrılmaz birer parçası olduğu ve ikisinin birbirini tamamlayan birer öge olduklarını da hem okumuş olduğumuz yazılardan hemde Beril hoca sayesinde tanımlamış ve öğrenmiş olduk .


3.Hafta

         Bugünkü dersimizde uzun zamandır beklediğimiz gözlerimizin yollarda kaldığı Işıl hocayla ders işleme fırsatı bulduk :) İlk olarak dersin konusu olan görsellerin eğitimde kullanımı atlı konuya görsel nedir neye denirle giriş yaptık daha sonra görsel okuryazarlık ve medya okuryazarlığı alt başlıkları ile gelişmemizi sürdürdük. İkisinin önemli yanlarını vurguladık ve görsel eğitimde önemli bir yer tutan fotoğraf konusunda bizlere fırsat tanıyarak dışarıda fotoğraflar çekmemizi ve onları görsel olarak neler uygulayabileceğimizi fatih hocadan öğrenmiş olduk. Fotoğraf çekiminin püf yanlarını öğrenerek daha bir güzel fotolar çekme imkanı yarattık.



4.Hafta


         Bugünkü dersimizde internet etik kurallarını işledik ve dijital hikaye oluşturduk ilk başta biraz zor gibi gözüken dijital hikaye aslınca yaptıkça keyif alınan ve kolaylaşan bir uğraş.Bana kazandırdıklarına gelince etik kuralları bilmiyordum copyright nedir copyleft nedir daha önce bilgim vardı ama çok değildi. Derste yaptığımız okumalarla internet etik kuralları öğrenmiş oldum ve artık kimsenin yada kimseye etik olarak zarar vermeyeceğimi biliyorum.Copyleftci değildi copyrightcı olacağımı da biliyorum  ama kararınca bunlar tabi :). Dijital hikayeye gelince örnek olarak Cin Ali'den yola çıktık ve ona internetle ilgili olaylar yazdık kestik, biçtik görsel olarak öğrenciyi etkileyici yazılarla ve resimlerle hikayemizi bitirdik.Aslında bu yaptığımızın ilerde öğretmenlik yıllarımızda işimize çok yaracağına inanıyorum ve gönülden katılıyorum.


5.Hafta

           Öncelikle tüm öğretmenlerimin geçmiş 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım. Geçen haftaki dersimizde öğretmenler günü kutlaması etkinliği olduğu için ders işlemedik ama dersten daha önemli bir şey vardı o da öğretmenler günü kutlama etkinliğiydi. Burdan üzülerek söylemek istiyorum ki o etkinliğe katılamadım nedeni de hasta olmamdı.Bugünkü dersimizde örnek ders şablonu nasıl olur ve örnek olarak hazırlanmış bir ders planı üzerinde durduk örnek olarak gösterilen ders planından izlediğimiz video da beni bayağı bir etkiledi bu fırsatı uygulamaya dökmek çok iyi bir kazanım bence.  Derste herkes kendisine göre bilişim teknolojileri öğretim programının kazanımlarından birer amaç seçerek onu ders planı olarak bir ders saatine uygulayarak örnek bir ders planı hazırladı. Böylece bir ders planı nasıl yapılırın zorluklarını görmüş olduk ben şahsen çok zorlandım ama sonunda bitirebildim.


6.Hafta

           Bugünkü dersimizde dijital hikaye oluşturma konusunu işledik ve 2 hafta boyunca sürecek olan hikayemizin yapımına başladık öncelikle bir senaryoyu gerektiren dijital hikaye öğrencilere ve yahut yetişkinlere de ders vermeyi amaçlayan birer hikayeler olarak görüyorum. Gerek yaşantıdan gerekse çevremizden alıp işleyebileceğimiz eğlenceli bir konu ama biz kolay yoldan bu işe yardımcı olan sitelerden yararlanacağız.Yararlanacağımız site ise toondoo çizimler yada yer,mekan yaratmaya yarayan çizgi film niteliğinde kullanımlara sahip bir site Fatih hocayla beraber kullanışını gördük, öğrendik ve senaryomuzu yazarak çizimlere başladık. Windows movie makerle bu ödevi tamamlayıp bitireceğiz.


7.Hafta

          Bu haftaki dersimizde toondoo ile yaptığımız resimleri movie makere eklemeyi ve onlara nasıl biçimler (ses,müzik vs.) kazandırmayı gördük. Movie makerı kullanarak dijital hikayemizi tamamlayacağız.Bu haftaki dersimizde aslında fazla bir olay yaşamadık çoğunlukla toondoo ile uğraştık.


8.Hafta

          Bu haftaki dersimizde sketch up programını tanıdık ve ne işe yarar olduğunu yaptığımız örneklerle anladık.Daha önce ismini dahi duymamıştım fakat tanışınca güzel ve işe yarar bir program olduğunu gördüm. 3 boyutlu tasarım yapmak güzeldi.Verilen ödevi de onunla yapmak gayet kolaydı.


9.Hafta

          Bu haftaki dersimizde reload editör programı sayesinde Dijital hikaye kitabımızı ararken bulmak için gerekli bilgileri girdik ve oluşturduk . Programı pek anlamasam da az çok ne işe yaradığını çözebildim.Fakat programnın gerçek hayatta ne işimize yarayacağını hala anlamaış değilim.





0 yorum:

Yorum Gönder